Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αριάδνη Δάντε, την γνωρίζετε; η αξιολάτρευτη συγγραφέας που διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με τα βιβλία της!

 Η Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο.
Σπούδασε μηχανικός Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Εργάζεται στο δημόσιο τομέα και χαίρεται απίστευτα όταν διδάσκει την Επιστήμη της σε παιδιά.

Το Δεκέμβρη του 2013, τιμήθηκε με «Εύφημο μνεία» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου.

Τον Ιούλιο του 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Ο καπετάνιος και η γοργόνα» από τις εκδόσεις Tales Quest.






Η Αριάδνη έχει αναρτήσει δεκάδες ποιήματα στο Διαδίκτυο, λατρεύει να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους και το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για αυτήν μια αστείρευτη πηγή Ευτυχίας. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στην Αθήνα.




Προσωπικά γνώρισα την Αριάδνη Δάντε μέσα από το παραμύθι της "Ο καπετάνιος και η γοργόνα". Το παραμύθι της είναι ένα πολύ όμορφο φυλαχτό για τη βιβλιοθήκη μου και με ταξίδεψε σε κόσμους μαγικούς, παραμυθένιους.


Η αξιολάτρευτη συγγραφέας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με τα βιβλία της
και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτά βοηθάει παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες



Η Αριάδνη έχει γυρίσει αρκετά μέρη της Ελλάδας παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Ο Απόστολος στην Πυθωνία", πάνω στο οποίο βασίστηκε το νέο της βιβλίο με τίτλο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία".


Τα παιδάκια που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αριάδνης είναι ηλικίας 4-12 ετών και το πρόγραμμα έχει παρουσιαστεί σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια δημοτικά σχολεία και πλατείες χωριού!


Να επισημάνω πως το νέο βιβλίο βιβλία της Αριάδνης Δάντε είναι πρωτοποριακό μιας και δεν υπάρχει κάτι - κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα-υλικό στον κλάδο της.

Η Αριάδνη λατρεύει να βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά και παρουσιάζει το πρόγραμμά της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!

Το Δεκέμβρη θα βρεθεί στο δημοτικό σχολείο Αυλώνας, στο 4ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, στο θέατρο ΟΥΗΛ στη Λάρισα και στην 110 Σμηναρχία Μάχης. Στις 23 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου η βίλα Στέλλα θα μετατραπεί σε ζούγκλα και επτά μικροί μαθητές υπό τις στυλιστικές επιλογές του σχεδιαστή ρούχων Gusto Vassilis θα παίξουν θεατρικά "Ψάχνοντας στην Πυθωνία".




ΑΛΕΞΙΑ ΒΑΜΒΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου