Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο


Συστατικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • μια καλή φλούδα λεμονιού (όσο το δυνατόν χωρίς άσπρο μέρος) ή ξύσμα λεμόνι
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Βάλε σε μέτρια κατσαρόλα (ιδανικά με χοντρό πάτο) το ρύζι με το νερό και το αλάτι.
  • 2
    Σιγόβρασε για 10 λεπτά να σκάσει το ρύζι.
  • 3
    Ρίξε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και ανακάτεψε.
  • 4
    Όταν το ρύζι βράσει και μαλακώσει, διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξ' το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
  • 5
    Σιγόβρασε ανακατεύοντας για να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
  • 6
    Μόλις πήξει όσο επιθυμούμε (πρέπει να είναι παχύρευστο όχι πολύ πηχτό) κατέβασε από τη φωτιά.
  • 7
    Αφαίρεσε τη φλούδα.
  • 8
    Μοίρασε το σε μπολάκια, πασπάλισε με κανέλα και μόλις κρυώσει βάλ' τα στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Εάν θέλεις για περισσότερο άρωμα μπορείς να ρίξεις μέσα στο γάλα όσο βράζει λίγη κοπανισμένη μαστίχα!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου