Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε σε μέτρια κατσαρόλα (ιδανικά με χοντρό πάτο) το ρύζι με το νερό και το αλάτι.
2
Σιγόβρασε για 10 λεπτά να σκάσει το ρύζι.
3
Ρίξε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και ανακάτεψε.
4
Όταν το ρύζι βράσει και μαλακώσει, διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξ' το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
5
Σιγόβρασε ανακατεύοντας για να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
6
Μόλις πήξει όσο επιθυμούμε (πρέπει να είναι παχύρευστο όχι πολύ πηχτό) κατέβασε από τη φωτιά.
7
Αφαίρεσε τη φλούδα.
8
Μοίρασε το σε μπολάκια, πασπάλισε με κανέλα και μόλις κρυώσει βάλ' τα στο ψυγείο να παγώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου